Instrumenter

Jeg bruker to banjoer for tiden, en Gibson Granada Gold og en Gibson Earle Scruggs. Jeg har lagt ut bilder av alle instrumentene i bildeseksjonen.

Jeg har en aktiv fishman innebygd I Earle Scruggs modellen men bruker den sjelden, jeg spiller helst rett på mic. Lydmannen vår har funnet ut at en Shure 81 er en god løsning for banjoene mine, jeg har også en Shure sm 32 som låter kanon. Hvis jeg bruker fishman mic'en så trøkker jeg det gjennom en AER 60 w akustisk forsterker, det låter helt fint.

Jeg har dessuten kjøpt meg en elektrisk banjo, en Deering Crossfire, den låter også fint gjennom AER forsterkeren og har mange muligheter hvis man vil legge seg litt til ”venstre” I musikkstil, morsom sak. Passer godt I ”Hem Strengelag” med fex en wah wah pedal eller litt delay eller noe vreng I ny og ne.

Mandolinen min er toppmodellen til Furch med utrolig punch og spillbarhet, heltre og karvet granlokk, jeg har en fishman bro til denne, men spiller rett på mic stort sett da jeg syns det låter finest, fishman broen gir dessuten litt mer diskant I den akustiske lyden og det vil jeg jo ikke ha så jeg har den liggende I kassen og setter den bare på I de tilfeller hvor jeg skal spille med et band som har trommer fex.

Dobro; Gibson Hound Dog Deluxe. Fin sak med alt jeg trenger og så låter den litt sånn som de låt før I tiden. Jeg bruker Beard strenger på den, Flux capo og Propik stålplektre. Dobroen kom med en passiv Fishman mikrofon I seg, denne låter ok gjennom en Fishman Platinum forforsterker, men her som overalt ellers, rett på mikrofon er finest. Jeg har hatt Martin D28 siden 1974 og har den samme gitaren enda, den har blitt reparert og oppjustert hos Harald Haugård på Jeløy I Moss og den låter nå bedre enn noensinne. http://www.hougaardguitars.com/ den mannen har vært en trollmann med både gitaren og Earl Scruggs banjoen min og dessuten lager han fine ting, sjekk ut hjemmesiden hans.

Elgitarene mine består av to Fendere, en Telecaster med Bigsby og en Strat. Jeg har dessuten en Gretsch Electromatic og en Gretsch Brian Setzer modell som er en suveren rock'n roll gitar samtidig som den er fantastisk på fingerpicking. Til disse bruker jeg en Fender Deluxe røramp som låter ja, Fender, herlig sak.